Een oude Fleischmann 1200 opknappen

News visual

 • img-description
  Een oude Fleischmann 1200 opknappen
 • img-description
  Een oude Fleischmann 1200 opknappen
 • img-description
  Een oude Fleischmann 1200 opknappen
 • img-description
  Een oude Fleischmann 1200 opknappen
 • img-description
  Een oude Fleischmann 1200 opknappen

Net als zovele bezit ik een Fleischmann 1200.
Daar mankeert nogal wat aan, vooral als je de oude uitvoering bezit….
Met name de koppeling zonder nem schaft en het heen en weer bewegen van de complete bufferbalk is vele een doorn in het oog.
Dat moet dus worden opgelost:

Na het oude mechaniek verwijderd te hebben heb ik er een kortkoppeling ingeplakt, moet wel zoveel mogelijk naar achteren.
Let daarbij op, dat het draaistel het kortkoppelingsmechanisme niet raakt.

Bij mij komt er een beugelkoppeling in, van Artitec want die zijn korter als die van b.v. Roco.

En dit is het eind resultaat van de opknapbeurt van de Fleischmann 1200Bij de oudste uitvoering van de Fleischmann 1200 moest er een middensein bij, heb ik de roosters aangepast en moest het wapenschildje verwijderd worden.


Enzo ziet mijn 1200 eruit met het nieuwe koppeling mechaniek, al met diverse treinen rondgereden, maar het functioneert uitstekend
Verder verbeter punten waren de handgrepen op de neus (zijn misschien wat te ruim geworden Undecided) ruitenwissers en ik heb de schakelaar verwijderd voor de stroom via de pantografen.

Ook heeft de locomotief een interieur gekregen, in het deel waar de motor zit een is er een klein stukje “interieur” gemaakt, en aan de andere zeiden, een volledig interieur.

En uiteraard luchtslangen en koppelingshaakjes aangebracht, aan 1 zijde zit geen beugel koppeling zodat die helemaal vol kan worden gehangen met deze attributen

Toch is dit een locomotief die zo nooit heeft bestaan…kwam daar later achter, maar ik besloot het niet meer aan te passen…

De 1223 heeft namelijk vrij lang in het blauw doorgereden, toen ze in aanmerking kwam voor een grote revisie werd ze gelijk helemaal gemoderniseerd. Nieuwe seinen en andere zaken zoals ander cabineramen en deuren…..

Maar ik ben niet zo’n nummer fanaat…dus lekker door gegaan met opknappen.

Waarom nu nog zo’n oude (te grote 1:82!) Fleischmann opknappen, terwijl Märklin/Trix onlangs een nieuwe 1200 heeft uitgebracht en Roco die voor 2013 heeft aangekondigd?

Het wachten op Roco duurt mij te lang, tegen die tijd kijk ik wel of die de moeite waard is. De Fleischmann heeft verder als voordeel dat ze veel mooier loopt als de nieuwe Märklin/Trix exemplaren, en in deze uitvoering is ze niet uitgebracht door Märklin/Trix. (dat gaat straks wel gebeuren bij Roco).

 

Laat een reactie achter