Kennismaking met RMW

News visual

  • img-description
    Kennismaking met RMW
  • img-description
    Kennismaking met RMW

Historie van RMW
Rensen Modelbaan Wereld; een modelbaan met een historie van al bijna 50 jaar. Waar alles in 1963 begon met een kleine analoge Märklin-startset (met locomotief 3029), is RMW inmiddels uitgegroeid tot een grote familie-modelbaan, waarop, met behulp van twee Central Stations, circa 30 treinen tegelijkertijd kunnen rijden. In totaal beschikt RMW inmiddels over circa 70 treinen van de merken Märklin en Roco.

RMW Modelbaan - Overzicht

De huidige baan
De opbouw van de huidige baan begon in 2001. De modelbaan is opgebouwd in 6 lagen, waarvan er op 5 lagen treinen rijden. De meeste lagen zijn niet met elkaar verbonden, wat het rijden met veel treinen tegelijkertijd mogelijk maakt. Eigenlijk kan men stellen dat RMW over 5 boven elkaar liggende modelbanen beschikt. Daarnaast is er een groot bedrijventerrein aanwezig, met locloods en draaischijf. Op de modelbaan kan men in totaal 5 stations vinden, waarvan Schwarzburg en Mittelstadt de grootste stations zijn. Ook zijn er op vrijwel iedere laag schaduwstations aanwezig voor circa 6 treinen.

30 treinen tegelijkertijd…
Zoals gezegd kunnen er op de RMW-modelbaan 30 treinen tegelijkertijd rijden. U zult zich afvragen of men dan niet “gek” wordt van de drukte. Dat valt erg mee. Door één schakelaar om te zetten kunnen wij namelijk schakelen van druk naar rustig treinbedrijf. De op dat moment volledig automatisch werkende Central Stations nemen dan een ander “rij-programma” aan. Naast het automatisch bedrijf is ook handbediening mogelijk. Dit vergroot het speelplezier.

RMW Modelbaan - Schwarzburg

Modulebaan
Naast de grote hoofdbaan, beschikt RMW sinds 2011 ook over een kleine diorama-baan. Deze diorama-baan, met als thema “grensstreek Nederland-Duitsland”, is nog altijd volop in opbouw. Eigenlijk kan men ook wel stellen dat een modelbaan nooit helemaal af is. Dat maakt de hobby ook zo leuk…

Website
Uiteraard volgt er meer informatie over RMW in deze coupé. Wilt u nu al allerlei foto’s en filmpjes bekijken? Dat kan! Neem eens een kijkje op: www.rensenmodelbaanwereld.com.

Laat een reactie achter