Stoom!

News visual

  • img-description
    Stoom!
  • img-description
    Stoom!
  • img-description
    Stoom!

Snuif de ouderwetse geur van stoom en kolen tijdens Stoom!

 

In het weekend van 18 en 19 september staat alles in Het Spoorwegmuseum in het teken van stoom.

 

De aanleiding

Aanleiding is de verjaardag van de Nederlandse spoorwegen. Op 20 september 1839 begon het namelijk allemaal. Vanaf station d’Eenhonderd Roe aan de rand van Amsterdam vertrok die dag een trein met twee stoomlocomotieven: de Snelheid en de Arend. De eerste treinrit in Nederland was een feit. Om dit te vieren organiseert Het Spoorwegmuseum rond deze datum jaarlijks een stoomevenement: Stoom!

 

Leuk voor iedereen!

Het weekend is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen, opa’s en oma’s met kleinkinderen, techniek- en stoomenthousiastelingen en stoomhobbyisten. Grootouders kunnen herinneringen ophalen aan de tijd dat er nog stoomtreinen reden, de (klein)kinderen kunnen bij de stoomkar leren hoe stoom nou eigenlijk werkt.

 

Programma (doorlopend van 10 tot 17 uur)

Er zijn niet alleen treinen te zien, maar ook walsen, trekkers, kranen, fietsen en stationaire machines, noem maar op. Alles werkt op stoom. Op het voorplein staat een levensgrote stoomtractor. In het museum staat een grote modelbaan en zijn er talloze stoompresentaties. Buiten rijden er verschillende stoomtreintjes op het Jumbospoor en wordt er een extra spoor op pootjes gebouwd waarop kinderen mee kunnen rijden.

 

Arend op stoom

En natuurlijk zal het pronkstuk van het museum, de Arend, op stoom worden gebracht. Iedereen kan meerijden in het aangekoppelde rijtuig.

 

Ga voor meer informatie naar www.spoorwegmuseum.nl


Laat een reactie achter