24e Editie Modelbouwshow in Goes

News visual

  • img-description
    Modelbouwshow

Ook in 2016 vindt in Zeelandhallen Goes weer de Modelbouwshow plaats. In 2015 werd het evenement bezocht door maar liefst 10.000 geïnteresseerden uit de regio Zeeland en ver daarbuiten. Zij zullen ook de Modelbouwshow 2016 wederom niet willen missen, want het is dé vakbeurs voor de modelbouwer.

Dit jaar zal de Modelbouwshow gedeeltelijk exposeren in een paviljoen op het buitenterrein. De andere hallen worden ingezet voor de noodopvang van vluchtelingen. Dit wordt logistiek en organisatorisch echter zo opgezet dat beide activiteiten elkaar niet in de weg zitten.

Thema
Voor 2016 heeft de Modelbouwshow als thema ‘Modelvrachtwagens’. Er zijn nog nooit zoveel rijdende modelvrachtwagens aanwezig geweest. Tijdens de Modelbouwshow presenteren oude bekenden, maar ook een groot aantal nieuwe deelnemers, zichzelf. De komende editie zijn er een aantal treinenbanen aanwezig die nog nooit eerder present waren op de Modelbouwshow. Daarnaast zijn er een aantal grootse presentaties van stoomgroepen.

Nieuw op de Modelbouwshow
FischerTechnik is een constructie- en bouwsysteem waarmee op schaal echt functionerende modellen worden gemaakt. Het materiaal is gemaakt van kunststof. De kern van het systeem is een unieke schuif/knelconstructie, waarbij nokjes in een ronde, half open gleuf worden geschoven. Dit levert een sterke verbinding op. Tijdens de Modelbouwshow wordt ook het bekende Brusselse monument ‘Atomium’ tentoongesteld (nagebouwd met FischerTechnik). Nieuw is ook het Diorama van Playmobil.

Voor ieder wat wils
De Modelbouwshow is uniek vanwege haar diversiteit. Er is van alles te koop van bijvoorbeeld minitreinen en miniboten tot lijm en precisiegereedschappen.

Festijn met Lego Bouwstenen
In een van de paviljoens bij Zeelandhallen Goes vindt het Lego Bouwstenen-festijn plaats. Organisator De Bouwsteen biedt hier plaats aan ruim 800 bouwers, van jong tot oud.

Meer informatie
De Modelbouwshow op 20 en 21 februari is te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 11,00. Kinderen tot 12 jaar betalen € 5,00.

Pendelbus
Om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te optimaliseren, rijdt er bij deze editie van de Modelbouwshow een bus tussen het NS Station van Goes en de Zeelandhallen. De kosten voor dit vervoer zijn € 1,00 per persoon (enkele reis).

Kijk voor meer informatie op de website.

Laat een reactie achter