44ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen


t jaar vindt de 44ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen plaats van 25 t/m 28 mei 2017 in Familiepark Nienoord. Er komen deelnemers uit de hele wereld naar de Stoomdagen om hun modellen aan het publiek en aan elkaar te tonen. Het publiek bestaat jaarlijks uit wel 12.000 bezoekers.

Net als vorig jaar ligt dit jaar de nadruk voornamelijk op de stoom-modelbouw. Op het station en het treindepot zullen vooral stoomlocomotieven te zien zijn. Ook is er dit jaar weer de expositietent, waar middenin een grote spoor-I baan wordt opgesteld, waarop ook met modeltreinen gereden kan worden. In de expositietent worden diverse demonstraties gehouden. Zo zijn er demonstraties met een 3D-printer, CAD-tekenen, CNC-frezen e.d.

Model-tractoren en walsen
Enkele keren per dag wordt er met de grote model-tractoren en walsen een parade in het Familiepark gehouden, waarbij de machines één voor één aan het publiek worden gepresenteerd, om daarna een korte optocht te rijden.

Groot Stoom
Ook dit jaar zijn de levensgrote stoommachines en andere stoomvoertuigen weer te bewonderen. Deze grote stoommachines uit binnen- en buitenland zullen ook dagelijks een optocht over het landgoed maken.

Behalve dat er ook dit jaar weer heel veel nieuws te zien is tijdens de Stoomdagen, kunnen bezoekers natuurlijk de hele dag door een treinritje maken van wel 400 meter (Nienoordspoor) tot 800 meter (Genzelbahn) op de treintjes die vanuit het Familiepark door de bossen van het Landgoed rijden. Een heerlijk dagje uit voor de echte liefhebber, maar ook zeker voor het hele gezin!

Familiepark Nienoord is gedurende de Stoomdagen van 25 t/m 28 mei geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. De entreeprijs is € 9,00 exclusief treinritjes. Een treinritje kost € 0,50 p.p. Parkeren is gratis.

170313 Poster Stoomdagen 2017

Laat een reactie achter