Bello gastloc bij 50-jarige MBS


Om de viering van het 50-jarig bestaan extra luister bij te zetten, heeft de Museum Buurtspoorweg  (MBS) onlangs een voormalige Twentse stoomlocomotief mogen begroeten. Het is de ‘Bello’, een drieassige machine die normaliter dienst doet bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik in Noord-Holland. De ‘Bello’ die voor de oorlog in Twente en de Achterhoek reizigers- en goederentreinen reed, is de hoofdgast tijdens de Najaarsstoomdag, de traditionele afsluiting van het rijseizoen bij de MBS. De ‘Bello’ rijdt die dag met allerlei soorten treinen, net als de eigen machines van de MBS. De Najaarsstoomdag wordt op zondag 15 oktober gehouden.

Dat evenement valt samen met de Oude Voertuigendag die in Boekelo op de agenda staat. Oude auto’s, motoren, tractoren en brommers rijden die dag tussen Boekelo en Haaksbergen.

De ‘Bello’ komt niet alleen op 15 oktober in actie. De NS 7742 zoals de loc ooit officieel te boek stond, reed ook op 1 en 2 oktober en aanstaande zondag (8 oktober). Op 2 oktober was de gastloc hoofdrolspeler in een historisch schouwspel. Ze werd gebruikt voor een extra trein om het feit te herdenken dat precies 80 jaar geleden de reizigersdienst tussen Enschede en Ruurlo op de vroegere GOLS-lijn werd opgeheven.

Kijk hier voor meer informatie.

 

 

 

1 2 3hoofdbeeld
(foto Museum Buurtspoorweg)

Laat een reactie achter