Bijzondere remklokjes voor zieke NedTrain-collega Rob met MS


Toen de collega’s van Rob Marcus (54) hoorden dat hij MS heeft en alleen een peperdure behandeling in India hem nog kan helpen besloten ze alles op alles te zetten om geld in te zamelen. De NedTrain medewerkers bedachten klokjes te maken van remsloffen. En dat blijkt een daverend succes.

Bron: Hart van Nederland

Remsloffen zijn de remmen van een trein en worden doorgaans eens in de drie maanden vervangen en gerecycled. In dit geval worden er dus klokjes van gemaakt.

Rob leidt al 20 jaar aan secundair progressieve multiple sclerose (SPMS) en zijn krachten beginnen af te nemen. Alleen een stamcelbehandeling in India kan nog uitkomst bieden. Maar daarvoor moet 50 000 euro opgehoest worden. In Nederland zal deze behandeling op zijn vroegst in 2024 beschikbaar zijn.

Rob vindt de actie van zijn collega’s hartverwarmend en hoopt vooral door de behandeling zijn kleindochter te zien opgroeien. “Elke dag is een strijd. Vooral als ik mijn kleindochter zie. Die begint nu te praten. Dan roep ze ‘Opa opa kom.’ Die kleine handjes gaan naar je toe. Dan breek je. Ik kan niet meer alles doen wat ik wil. Zoals haar optillen gaat niet meer.”

Bekijk hier de video van Hart van Nederland.
Bekijk hier de website en de mogelijkheid om een donatie te storten.

Laat een reactie achter