De 3e dimensie van de hobby beleeft u op RAIL


Van 23 – 25 februari 2018 is het RAIL weekeinde. De gezellige ontmoetingsplaats voor heel modelsporend Nederland. Voor doorgewinterde bouwers, die elkaar vriendschappelijk de maat nemen over schalen, scenery, realisme in landschap en schalen. Maar ook voor de beginners. En diegene die modelspoor nog van vroeger kent, nu weer wat tijd heeft en de hobby opnieuw wil oppakken. Of zijn (klein)kinderen eens naar treintjes wil laten kijken. RAIL zet de deuren wijd open met een gratis toegang voor kinderen.

RAIL 2018 bezoekt u om vele redenen:

  • Er zijn verenigingsbanen, ruim opgezet met volop treinenloop, techniek, baanbeveiligings systemen en verenigingsleden die u alles over hun modelbouw vertellen.
  • Er zijn zeer gedetailleerd gebouwde banen, dikwijls nagebouwd naar bestaande spoortrajecten, stadsgezichten of historische situaties.
  • Banen, die buitenlandse taferelen en situaties weergegeven, dikwijls van internationaal vermaarde bouwers.
  • Demonstraties en workshops: digitaal rijden, de eerste modelbaan, messingbouw, weatheren, electronica.
  • Vele detailhandels met scherp geprijsde artikelen, nieuw en gebruikt.
  • Aanbieders van zeer specifieke hobby materialen.
  • Een uitgebreid assortiment voor snuffelaars en verzamelaars.


Masterclass met Gordon en Maggie Gravett

Al vele jaren zijn zij de “sterrenkoks” van de model spoorwegbouw.  Tijdens RAIL vertellen zij onder andere over Pempoul, hun in heel Europa geprezen en op toonaangevende shows dikwijls gevraagde lay-out.
In een live- interview brengen Gordon en Maggie naar voren wat hen beweegt en wat hun werk zo bijzonder maakt. Zij lichten toe hoe zij dat hoge niveau bereiken. De gebruikte middelen blijken vaak verbluffend eenvoudig en goedkoop. Wij prijzen ons gelukkig om deze bescheiden grootheden eens voor het voetlicht te kunnen halen. Laat u inspireren en leer met een nieuwe blik naar eigen en andermans baan te kijken.
De interviews zijn dagelijks om 13.00 uur in het RAIL theater.

Print hier de kortingsbon en ontvang € 2,- korting op de entree van € 17,-.

Kijk voor meer informatie over de beurs op de website.

Laat een reactie achter