De Noord/Zuidlijn in 360 graden op YouTube

News visual

  • img-description
    De Noord/Zuidlijn in 360 graden op YouTube

Velen hebben deze ondergrondse wandeling reeds gemaakt met een Virtual Reality-bril: in 6 minuten door de Noord/Zuidlijn tussen Amsterdam CS en De Pijp. Maar nu kan iedereen alsnog ook zonder speciale bril de krochten van de Noord/Zuidlijn van binnenuit bekijken, namelijk op YouTube.  En werkelijk waar: dichterbij kwam je nooit, zonder er zelf te zijn.

3D Experience
Eerder was tijdens de jaarlijkse Open Dag de Noord/Zuidlijn 3D Experience al mogelijk met de Samsung Gear. Op Youtube is de ervaring weliswaar minder intens, maar toch de moeite van het kijken waard. Voor Engelstaligen is zelfs ondertiteling beschikbaar en ook kun je nu snel verder springen naar favoriete onderdelen via een menu.

Firefox of Chrome
Het filmpje is het best te openen met de laatste versie van Firefox of Chrome in YouTube. Gebruik de muis, de pijltjes in het rondje linksboven of de toetsen W, A, S en D om de tijdens de film rond te kijken. In Internet Explorer of Safari werkt het filmpje helaas niet of minder goed.
Een andere mogelijkheid is om het filmpje te kijken via de YouTube app op mobiel of tablet. Dan kun je rondkijken door op het scherm te drukken of rond te draaien.

Kijk voor meer informatie op de website.

Laat een reactie achter