Dieselgeweld op museumspoorlijn tijdens Open Monumentendagen


Diesellocomotieven en Schelde-hijskraan in actie

Op de Open Monumentendagen (12 en 13 september) pakt de Stoomtrein Goes-Borsele dit jaar extra uit. Een grote NS-diesellocomotief uit 1955 zal te gast zijn en deze zal een deel van de treinen trekken. Voor de treinspotters en fotografen rijdt er een goederentrein op de museumspoorlijn Goes-Hoedekenskerke, tussen de personentreinen door. Op het museumterrein in Goes kan meegereden worden in de cabine van een diesellocomotief en er zijn diesellocomotieven te bezichtigen.

Naast al het dieselgeweld wordt ook de stoomtractie niet vergeten: Een deel van de treinen zal getrokken worden door US Army-stoomlocomotief 4389 en bovendien zal de stoomhijskraan, afkomstig van scheepswerf De Schelde, in actie te zien zijn. Zoals op alle rijdagen van de SGB kan ook de werkplaats uit 1927 bezocht worden via de publieksroute. Vrijwilligers werken hier aan restauratie en onderhoud van het materieel. In de 19e eeuwse Goederenloods, oorspronkelijk afkomstig uit Middelburg, kan een kopje koffie gedronken worden of een lunch genuttigd.

Personentreinen op de museumspoorlijn vertrekken uit Goes om 10.00, 12.00 en 15.00 uur (diesel-motorwagen), en om 11.00 en 14.00 uur (stoomtrein). De volledige dienstregeling staat op de website van de SGB: www.destoomtrein.nl. Voor de treinritten geldt het normale tarief. De activiteiten op het museumterrein in Goes zijn gratis te bezoeken, van 9.30-18.00 uur. Het museumterrein en station van de SGB zijn gevestigd aan de Albert Plesmanweg 23 in Goes.

Laat een reactie achter