Eurospoor 2015


23-25 oktober 2015 (herfstvakantie), Jaarbeurs Utrecht

Eurospoor staat sinds 1993 synoniem voor alles wat met modeltreinen te maken heeft. Volwassenen en kinderen kunnen genieten van 50 van de meest schitterende modelbanen ter wereld, tot in details nagebouwd. In 2 enorme Jaarbeurshallen (ter grootte van 2 voetbalvelden) tonen honderden hobbyisten van vele nationaliteiten hun mooiste creaties en daarnaast is er de beroemde modelspoormarkt. Ruim 1 kilometer aan ontelbare stands en verkoopkraampjes met nieuwe en gebruikte modeltreinen en bijbehorende zaken als landschappen, gebouwen en niet te vergeten de technische noviteiten voor digitale besturing.

Kinderen op Eurospoor
Op Eurospoor komen ook kinderen volop aan hun trekken. Bij een aantal clubs mogen ze meehelpen de baan te bedienen en zelfs kunnen ze meerijden in een grote modeltrein. Daarnaast kunnen ze zelf rangeren, modelhuisjes in elkaar zetten en hun eigen spoorwagon bouwen.

Ook zonder zelf actief met de modelspoorhobby bezig te zijn is het een lust voor het oog om de prachtig werkende miniatuurspoorbanen te zien. Eurospoor is een dagvullend evenement voor idereen die eens wat anders wil. En wie met zijn gezin op zondag 25 oktober komt, kan de beurs voor een familieprijs bezoeken.

Een greep uit het aanbod
Bij de 70 meter lange spoorbaan van Modelspoorclub Bregenz uit Oostenrijk waant u zich in de Oostenrijkse alpen (zie foto). Hobbyist Götz Guddas bouwde in schaal 1:220 (Z-spoor) op zijn modelbaan de kleinste werkende zaagmachine ter wereld. Deze zaagt “boomstammen” ter grootte van een lucifer in vier delen. Bij de modelbaan “Coppel” mogen bezoekers ook achter de schermen kijken waar te zien is hoe 700 treinstellen afwisselend de baan opgestuurd worden. Bij Railclub Utrecht kunnen kinderen leren hun eigen spoorwegwagon te bouwen en kunnen bezoekers het resultaat zien van de dioramawedstrijd en hun stem uitbrengen.

Klik hier voor meer informatie over Eurospoor 2015.

Laat een reactie achter