Festival op “Le Chemin de Fer du Bocq


Door de jaren heen is het festival op “Le Chemin de Fer du Bocq“ uitgegroeid tot een niet te missen evenement in België, zowel voor gezinnen als voor treinliefhebbers. Gedurende een weekend (3 dagen dit jaar), organiseert de vereniging intensieve diensten met stoom- en dieseltreinen op de spoorlijn in de Bocq vallei. Dit is een unieke kans om onze collectie, die gewoonlijk opgesteld staat in ons museum en onze ateliers, rijdend te zien. Elk jaar worden één of meerdere Belgische of buitenlandse verenigingen uitgenodigd met één van hun machines om aan onze bezoekers voor te stellen. Dit jaar kunnen we rekenen op de aanwezigheid van twee stoomlocomotieven: de Austerity van het Stoomcentrum Maldegem en de Energie van de Luxemburgse vereniging AMTF en vele Belgische diesellocomotieven uit onze eigen collectie of van particuliere ondernemingen. Op een echt uitzonderlijk manier verwelkomen we ook Belgische spoorwegondernemingen, namelijk Lineas (ex BLogistics) en DB-Cargo. Drie stammen rijtuigen uit 1935 laten u toe om het pittoreske landschap van de lijn te ontdekken.

Buiten de ritten, worden vele activiteiten georganiseerd in het station van Spontin (werkende miniatuurstoomtreinen, fototentoonstelling, simulatoren, museum, Lego-spoorlijn, station van Spontin in miniatuur, shop, snacks) en in Dorinne-Durnal (miniatuur spoorlijn van ALAF, smalspoortrein, stoomtrein van Rail Rebecq Rognon).

De tarieven zijn:
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
Kinderen tussen 4 en 12 jaar: € 8
Volwassenen: € 15
Familie (2 volwassenen+ 1 kind): € 35
Familie (2 volwassenen+ 2 kinderen): € 40.
De prijs is inclusief vrije ritten voor een dag en toegang tot alle activiteiten.

Voor informatie of met vragen kan u per mail terecht op info(a)cfbocq.be of per telefoon: 083/ 48 01 01 (antwoordapparaat), of GSM 0495/614 956.
Toegang (gratis parkeren): Met de auto: Station Spontin (5530 Spontin). Met de NMBS-trein: Station Ciney (L162). Shuttle met een historische bus tussen Ciney en Braibant waar er aansluiting wordt verzekerd met de treinen van het festival.

Laat een reactie achter