Fitness ritten en depotbezoek Erstfeld SBB Historic


De fitness ritten vinden plaats om schade door stilstand aan het materieel te voorkomen en zijn een goede mogelijkheid het materieel aan het publiek te presenteren. Van 2 april tot 1 oktober 2016 vinden de fitness ritten (Fittnesshahrten) elke eerste zaterdag van de maand plaats vanuit depot Erstfeld.

De locs vertrekken om 10 uur uit het depot en worden op het stationsemplacement of in de sporenbundel aan de noordzijde van het station (zie de wegwijzers ter plekke) opgesteld. Het materieel kan dan vanaf de perrons of vanuit de daartoe aangeduide vakken worden bekeken en gefotografeerd. Na de ritten wordt het materieel opgesteld om te kunnen bezoeken. In de BDe 4/4 is een koffiebar geopend en een kleine leeshoek ingericht. Vooraanmelding is niet nodig.

Op dezelfde dagen is om 14 uur een bezoek aan depot Erstfeld mogelijk. Tijdens de (Duitstalige) rondleiding (ca. 1 ½ uur) maakt u kennis met de geschiedenis van de Gotthardlijn en het materieel daarvan. Het materieel kan dan worden bezichtigd en gefotografeerd. Kosten CHF 5,- per persoon, ter plaatse te betalen, vooraanmelding via +41 56 5665222 (vanuit Zwitserland 056 566522) of info(at)sbbhistoric.ch.

Bron: SBB Historic

 

SBB Historic_6659_RS.7112a216

 

Laat een reactie achter