Grote stappen in een kleine wereld: de voortgang van Groot-Brittannië bij Miniworld Rotterdam


We kunnen zeggen dat Miniworld Rotterdam een mijlpaal heeft bereikt. Terwijl dit geschreven wordt, worden bij Miniworld Rotterdam in de kelder de laatste delen voor de spoorlijnen aan elkaar gelegd. Het gehele frame voor 190m2 miniatuurwereld is dan klaar. Alle berghoogtes zijn uitgezet in framedelen en spanten. Daar tussendoor kronkelen de vele spoorlijnen en wegen en zijn de lopen daarvan op de verschillende hoogtes goed te zien. Nu nog wel in ieder geval want binnenkort gaan ze aan de Engelse kant beginnen met het dichtmaken van het landschap over de al aangesloten en geteste wegen en sporen. In het atelier staan al delen landschap klaar om ingebouwd te worden, waaronder historische plaatsen zoals bijvoorbeeld Stonehenge.

Nu al is goed te zien is waar de bergen overlopen in rivieren, waar de sporen de tunnels in gaan verdwijnen om over bruggen weer tevoorschijn te komen, waar linksrijdende auto’s tussen golvende Britse weilanden gaan kronkelen en waar een enorm stations emplacement verrijst aan de voet van een stad die tegen een heuvel aan ligt met een groot kasteel op de top, geïnspireerd op Schotse steden.
Op dit moment is het ‘alle hens aan dek’ voor ons. Fulltime wordt er doorgewerkt aan dit project en de groei is significant. Nu het zagen van de onderbouw klaar is, de spanten geplaatst zijn en de rails in de laatste delen worden vastgetimmerd kunnen ze het zaagstof laten neerdalen waarna de landschapsbouwers in een schone omgeving kunnen gaan beginnen met gaas en gips om de basis te gaan leggen voor wat steden, dorpen, weilanden en rotsen moeten gaan worden.

Vierde Groot-Brittannië avond: donderdag 21 december
Miniworld Rotterdam bouwt aan de grootste uitbreiding van de miniatuurwereld sinds 2009. Namelijk een ruim 190 m2 groot bouwdeel met als thema Groot-Brittannië. Van de krijtrotsen van Dover, via de glooiende heuvels van midden Engeland, tot de spectaculaire bergen in de Schotse Highlands. Om dit bouwdeel zo spectaculair mogelijk te maken is de benedenverdieping bijna onherkenbaar verbouwd en uitgebreid. In de laatste paar maanden zijn weer grote vorderingen gemaakt.

Al een aantal keren zijn er avond openstellingen geweest om te vertellen over dit nieuwe bouwdeel. Wegens grote belangstelling organiseren ze donderdag 21 december 2017 voor de 4e keer een speciale avondopenstelling, waar ze je een uitgebreide update geven over dit project van Miniworld. Bovendien nemen ze je mee met een exclusieve rondleiding door de ruimte, voor en achter de schermen.

Programma

  • 18:45 – 19:00 uur – ontvangst met koffie/ thee en iets lekkers
  • 19:00 – 20:00 uur – presentatie Groot Brittannië
  • 20:00 – 21:00 uur – rondleiding Groot Brittannië en model atelier
  • 21:00 – 21:15 uur – afsluiting

Deelname bedraagt € 4,- p.p. (gratis voor jaarabonnementhouders van Miniworld Rotterdam). Koop hier een ticket.

Mail voor meer informatie of bel naar 010-2400501. Let op: VOL=VOL: slechts 80 plaatsen beschikbaar.

miniworld

4 miniworld2 3

Laat een reactie achter