Het gerestylde nummer van Railhobby is uit!


Het nieuwe nummer van Railhobby, nummer 381, staat online. Dit is het eerste gerestylde nummer. N.a.v. een lezersonderzoek is het jasje van Railhobby vernieuwd. Ook staan er een aantal nieuwe rubrieken in, zoals RailStart (een rubriek voor beginners), De Vijf van.. en Interview (een klein interview met bekende personen in de modelspoorwereld). Ook hebben we deze uitgave maar liefst 2x een primeur van Artitec: we testen de Musemuitvoering van Artitec Pec en we hebben de eerste foto’s van de Dg in 1:87!

Daarnaast vindt u in dit nieuwe nummer:

 • Reportage Bouw – NS Flirt3 bij Stadler Polska
 • Schaal 1:450 als tuinspoor bij een H0-baan
 • De H0-baan van de MVN Nijkerk
 • Railtest: Artitec Pec
 • Techniek: Mardec, de multifunctionele Arduino decoder
 • Modelbouw: zelfbouw Plan U, deel 4
 • Modelbouw: T-gauge van modelbouwer Jelle Baarda
 • Historie: de geschiedenis van de RTM, deel 1

Benieuwd naar wat er nog meer in staat? Lees de uitgave online of bestel dit nummer in onze webshop.

3 reacties op “Het gerestylde nummer van Railhobby is uit!”

 1. R. Volkerink zegt:

  De oude Re styling was naar ons gevoel nog maar net nieuw deze is onduidelijk geworden.
  De online uitgave is zelfs moeilijk te lezen, het lettertype en veel dunnere afdruk maken de leesbaarheid er niet prettig op.

 2. H. Abrahams zegt:

  Ik heb geen facebook dus dan maar zo. Gefeliciteerd met het nieuwe uiterlijk. Toch drie opmerkingen betreffende de leesbaarheid. 1) De lettertypekeuze voor de koppen is ongelukkig waar hoofdletters klein uitvallen en de kleine letters onevenwichtig zijn verdeeld zie bijvoorbeeld op pg 28 de woorden Eerste (afstand rs) en Elektificatie (afstand fi). 2) de teksten bij de foto’s zijn slecht leesbaar (geen contrast) door de lichtblauwe ondergrond en het zeer dunne lettertype, 3) Hetzelfde geldt voor de teksten als Stuurstand en de inhoud met ditzelfde lettertype (grijs op wit).

 3. R. van Leeuwen zegt:

  Ook ik heb geen Facebook en wil daaraan ook niet meedoen dus dan maar zo. In tegenstelling tot de eerder gelezen recensies ben ik juist wel ingenomen met het nieuwe frisse uiterlijk.
  Ik vind het prettig te lezen en te bekijken.
  Iets moderner en een fris uiterlijk. De rubriek railstart vind ik ideaal voor nieuwe starters en lezers. van het eerste nummer nieuwe stijl heb ik genoten en hoop dat de volgende uitgave net zo mooi mag zijn.

Laat een reactie achter