Houten-Digitaal 2015


Op zaterdag 12 december vindt de tweede editie van Houten-Digitaal plaats. Deze beurs is georganiseerd in samenwerking met HCC!m, Modelspoorbeurs en PiCommIT.

Waarom was Houten-Digitaal in 2014 al direct een succes?
Omdat vele modelspoorliefhebbers “over de digitale” drempel van het modelspoor willen, bleek Houten-Digitaal al bij de eerste editie in 2014 een groot succes. Hier was namelijk alles te vinden op digitaal modelspoorgebied, zowel voor de startende als de gevorderde modelspoorder. En dat verteld door collega-hobbyisten die uit eigen ervaring praten en goed snappen wat er gevraagd
wordt en hoe iemand verder geholpen kan worden.

Samenwerking HCC!m, Modelspoorbeurs en PiCommIT: Hier komen 3 belangrijke modelspoorzaken bij elkaar. De hobbyist die:
– modeltreinen wil kopen,
– hardware nodig heeft en
– modelbanen digitaal wil aansturen.

Doordat we elkaar in de modelspoorwereld regelmatig tegenkomen, kwamen we met elkaar in gesprek over het opzetten van een extra evenement gekoppeld aan de Modelspoorbeurs. De naam was snel gevonden: Houten-Digitaal omdat wij steeds merken dat veel hobbyisten het lastig vinden de juiste digitale kennis en vaardigheden op te doen. Daarnaast heeft ook niet iedereen op dit gebied hetzelfde kennisniveau maar kan iedereen wel aansluiting op zijn eigen, reeds opgedane ervaringen op dit gebied zoeken.

www.Modelspoorbeurs.nl
Eigenaar Rob Hobma heeft het stokje enkele jaren geleden van zijn vader overgenomen en al meer dan 30 jaar is modelspoorbeurs in Houten een begrip onder de modelspoorhobbyisten. Wat eens ontstond als “kofferverkoop” bij Motel Maarsbergen is tot een Internationale Modelspoorbeurs van betekenis in Houten uitgegroeid. Via Motel Driebergen, de Flint in Amersfoort (waar wij na een enorme brand helaas op zoek moesten naar een nieuw onderkomen) en verschillende kleine zalen, zijn wij tenslotte in het Euretco te Houten terechtgekomen, later gewijzigd in EXPO HOUTEN. Sindsdien is het bezoekersaantal alleen maar toegenomen, evenals het aantal deelnemers. Modelspoorbeurs heeft nu de beschikking over drie grote zalen.

www.PiCommIT.nl
Eigenaar Frans Staal heeft in relatief korte tijd een grote klantenkring opgebouwd. Begonnen met het Dinamo-systeem, een van de weinige centrales waarmee tegelijkertijd zowel analoog als digitaal op één modelbaan gereden kan worden, is dit bedrijf in korte tijd tot importeur/leverancier van diverse bekende modelspoormerken uitgegroeid.

www.HCCm.nl
Voorzitter Ton van der Kraan: De Hobby Computer Club (HCC is een landelijke vereniging van computergebruikers. De HCC bestaat uit afdelingen, waarbij de leden op basis van hun woonplaats en interessegroepen zijn ingedeeld. De HCC-Modelbaanautomatisering (HCC!m) is er een van. HCC!m bestaat enerzijds uit modeltreinhobbyisten die hun baan (verder) willen automatiseren en anderzijds uit computergebruikers die belangstelling voor het automatiseren van modelspoorwegen hebben. De interessegroep bestaat sinds 1978 en is daarmee een van de oudste interessegroepen binnen de HCC. Daarnaast is HCC!m de grootste landelijke modelspoorclub van Nederland.

Waarom mag men Houten-Digitaal niet missen?
Op dit evenement vindt u alles om uw Pitreinen digitaal te laten rijden. Alle beschikbare digitale systemen zijn te vinden. Ook
kunt u zich door de verschillende deelnemers uitvoerig laten informeren over het systeem dat voor u het beste is.

Een tip voor onze lezers?
Jazeker, als u op weg geholpen wilt worden in deze digitale modelspoorwereld, dan is dit een uitstekend moment om lid van
vereniging HCC!m te worden. Als HCC!m-lid krijgt u toegang tot reguliere HCC!m-bijeenkomsten, collegiale (leden) kennis, aanbiedingen bij diverse modelspoorleveranciers, het tijdschrift PC-Active en de HCC!m-nieuwsbrief. Daarnaast krijgt u nu het eerste jaar ¤ 10,- korting en als extra een gratis toegangskaartje voor Houten-Digitaal (tot 1 dec). Een héél jaar kennis en voordeel voor de prijs van één digitale decoder! En bij HCC!m zeggen wij altijd maar zo: op internet is alles te vinden, maar wie helpt u van dood spoor af als u daar bent aangeland?

Tijdens Houten Digitaal kunt u zich laten informeren bij de stands van o.a. RoSoft, PicommIT, REOS en HCC!m.

Laat een reactie achter