Verhalen Vierdaagse Miniworld Rotterdam: Sporen van de Oorlog

News visual

 • img-description
  Miniworld
 • img-description
  Trammuseum Rotterdam
 • img-description
  Miniworld
 • img-description
  Loos voor de oorlog
 • img-description
  Loos na bombardement

Na het succes in 2013 en 2014 zal van 6 t/m 9 mei 2015 voor de derde keer op rij de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse (RVV) georganiseerd worden bij Miniworld Rotterdam. De 2015 editie van de RVV wordt vormgegeven vanuit het centrale thema  ‘Sporen van de Oorlog’.  Dit jaar, op 14 mei 2015, is het precies 75 jaar geleden dat het bombardement op Rotterdam plaatsvond. In 13 minuten werd 97000 kilo aan brisantbommen gegooid. Door het bombardement en de verwoestende brand die daarop volgde, heeft de stad Rotterdam een heel ander stadgezicht gekregen dan andere Nederlandse steden: een historisch stadscentrum ontbreekt en een groot deel van het centrum bestaat uit hoogbouw. Aan de hand van hun miniatuurwereld vertelt Miniworld over het bombardement, over de wederopbouw en over de rol van het spoor in- en na de bevrijding.

Wat is er te doen in Miniworld
De Rotterdamse Verhalen Vierdaagse zal plaatsvinden niet alleen binnen de muren van Miniworld Rotterdam, maar ook erbuiten. Binnen vertelt Miniworld  over ‘Sporen van de Oorlog’ aan de hand van aanvullende exposities, informatiebladen,  maquettes en fotowanden.  Zo komt de Modulegroep BCN met hun module station Scheveningen “Kurhaus”  en mogelijk met een extra module (waarschijnlijk met station Leidschendam-Voorburg). Zij vertellen het verhaal over het Hofplein lijntje, wat tijdens de oorlog zwaar beschadigd raakte. Het begin van de Hofpleinlijn was bij het station Hofplein. Dit station werd verwoest door het bombardement, maar is bij Miniworld nog steeds te zien.  Daarnaast is er een minibioscoop waar een mooie film draait over Rotterdam en kunnen onze jongste bezoekers deelnemen aan een speciale speurtocht. Er zullen ook speciale rondleidingen achter de schermen gegeven worden (45 minuten, €4,00 p.p.).

Loos voor de oorlog Loos na bombardement Miniworld

Buiten Miniworld: unieke combinatie van Miniworld, Trammuseum en Tramlijn 1
De Rotterdamse Verhalen Vierdaagse speelt zich ook af buiten de muren van Miniworld. Ook dit jaar werkt Miniworld weer samen met het Trammuseum Rotterdam in een unieke combinatie. Van 6 t/m 9 mei rijdt elke dag, twee maal per dag, de historische  tram,Tramlijn 10, door de stad Rotterdam. Bezoekers kunnen vooraf een combinatieticket kopen met daarin inbegrepen entree bij Miniworld, een tramrit in Tramlijn 10 langs delen van de brandgrens van Rotterdam en het Trammuseum Rotterdam. Elke dag vertrekt er een tram om 11:00 uur en om 13:00 uur, vanuit Rotterdam Centraal Station. Deelnemers worden door medewerkers van Miniworld hier naartoe gebracht. Tijdens de rit vertellen stadsambassadeurs over de brandgrens en het bombardement en de wederopbouw. De tram rijdt vervolgens naar het Trammuseum Rotterdam, waar op dat moment een expositie getoond wordt getiteld ‘Trammend door het Puin’. Daarna rijdt men weer terug naar Rotterdam Centraal Station en kan men indien gewenst weer terug naar Miniworld. In Miniworld Rotterdam wordt dan ook nog een expositie getoond over 110 jaar elektrische tram. Voor meer informatie, klik hier.

U kunt uw e-ticket voor deze unieke combinatie kopen via de Miniworldshop. Miniworld Rotterdam en het Trammuseum hebben beide 20% korting gegeven op hun reguliere prijzen. Deze korting is in dit ticket verwerkt. U kunt hier ook kijken wat u verder moet doen om de juiste tijd te reserveren op de dag dat u gebruik wilt maken van deze combinatie. Klik hier en profiteer!

Laat een reactie achter