Modelspoorevenement in de Hanzehal Zutphen


Op 16 en 17 december 2017 organiseert modelspoorclub de Blokkendoos een modelspoorbeurs in de Hanzehal in Zutphen onder de noemer Modelspoorbeurs Zutphen. Via deze beurs wil de organisatie graag haar passie tonen aan een groter publiek. Daarnaast willen zij graag anderen, vooral jongeren, interesseren voor de hobby. Tijdens deze beurs vieren zij ook het feit dat ze 5 jaar geleden begonnen met het organiseren van deze beurs. Om dit jubileum extra onder de aandacht te brengen hebben zij het voornemen om op zondag 17 december een wereldrecord te gaan vestigen met de langste MY WORLD baan gemaakt door kinderen.

Persbericht vanuit beursorganisatie.

Het publiek kan weer op een vrijblijvende manier kennis maken met deze hobby. We mogen geruststellen dat dit modelspoorweekend een begrip is geworden in zowel binnen als mede in het buitenland door zijn enorme creativiteit maar zeker zijn gemoedelijkheid. Diverse mensen en verenigingen laten hier hun modelspoorbaan en bouwsels zien van trein tot trams met een aantal nagebouwde projecten in schaal naar Nederlands voorbeeld.. Deze mensen zijn ooit begonnen met een hobby, en zijn deze verder uit gaan breiden. Mensen met deze hobby hebben in de loop van hun hobbyjaren mooiere en grotere modelspoorbanen gemaakt. Op de beurs is alles terug te vinden. “Zo is er onder andere een vereniging uitgenodigd die bestaande huizen en gebouwen helemaal namaakt van karton. Niet zomaar, maar tot in de kleinste details op de schaal 1:87.

De jeugd heeft altijd al onze aandacht gehad. Steeds meer zie je bij trein evenementen een kinder hoek waar de kinderen met veel plezier kunnen spelen met een trein baan of onder begeleiding allerlei huizen en andere kunnen maken. Ook nu hebben we verenigingen bereid gevonden zich daarmee bezig te houden. Met de Modelspoorclub Deventer (MSCD) hebben we al langere tijd contact en ook deze vereniging probeert steeds meer aandacht te besteden voor de jeugd. Dit om onze hobby meer onder de aandacht te brengen van jongeren en om zo ook meer “jonge” leden te werven.
Om die reden heeft een van de leden een module systeem ontwikkeld te weten C-TRAK De modulen zijn “bakken” van 54 bij 54 cm en gebaseerd op de geometrie van de C rails van Märklin. Maar ook de rails van My World kunnen gebruikt worden. De module bakken worden door de rails aan elkaar gekoppeld. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door diverse verenigingen, e.d.

Op zondag 17 december 2017 tijdens de Modelspoorbeurs in de Hanzehal in Zutphen gaan ze dan ook een record poging doen om zoveel mogelijk module bakken met het rail systeem van My World aan elkaar te koppelen.
De beurs in de Hanzehal is opgezet door leden van Modelspoorclub De Blokkendoos. Echte liefhebbers dus. Bezoekers kunnen ook hun inkopen doen bij de vele verkopers (dit is een grote verkoopbeurs) en de gekochte treinen kunnen weer gratis getest worden bij de treinendokter.. Zo zullen er nieuwe en gebruikte modeltreinen, onderdelen voor landschapsbouw, boeken en video’s, elektronica en nog veel meer andere zaken te koop zijn. Zelfs als u thuis ‘nog niets hebt’, maar in de Hanzehal door het modelspoorvirus wordt aangestoken, kunt u direct een startset aanschaffen. Binnen onze vereniging zijn leden bezig met het nabouwen van het oude station van Zutphen omstreeks 1935, tijdens dit weekend presenteren wij de ruwbouw van dit project.
Ook mensen met technische kennis zijn van harte welkom omdat de digitale aansturing van de treinen steeds meer terrein wint en wij hier extra aandacht aanbesteden.

Alle kinderen t/m 11 jaar (die onder de 12 jaar zijn), en dus gratis binnen zijn gekomen, maken kans op een startset en een echte treinenklok. Immers kan je niet jong genoeg beginnen met een leuke hobby. Per dag zijn er 3 sets beschikbaar gesteld.

 

Openingstijden op beide dagen van 10 tot 16 uur. Hanzehal Fanny Blankers Koenweg 2, Zutphen. Entreeprijs is € 7, – voor iedereen vanaf 12 jaar (tot en met 11 jaar gratis onder begeleiding van een volwassenen). Voor meer informatie kijk op www.modelspoorbeurszutphen.com en/of op facebook www.facebook.com/Modelspoorbeurszutphen.

 

 

Laat een reactie achter