Nieuwe collectie foto-achtergronden van PeArd


PeArd heeft de collectie achtergronden vernieuwd. Een eerste serie van 15 verschillende motieven is inmiddels leverbaar. Er zullen nog veel meer onderwerpen volgen. Ook een aantal motieven uit de oude collectie zullen in gewijzigde of aangepaste vorm terugkomen. De achtergronden worden gedrukt op stevig fotopapier, maar in tegenstelling tot de oude collectie, niet meer voorzien van een laminaat. Daardoor is het gebruik van fotolijm niet meer noodzakelijk, maar kan ook met behanglijm gewerkt worden!

Alle achtergronden hebben nu een zelfde lucht en een horizon op ongeveer gelijke hoogte. Dit maakt het laten doorlopen van verschillende motieven een stuk makkelijker. Met slechts wat geringe aanpassingen in de vorm van wat scenery (groenvoorziening) kan dit uitstekend gecamoufleerd worden. Een aantal motieven heeft ook een gespiegelde variant, waardoor oneindig en aansluitend gekoppeld kan worden.

Er zijn ook motieven die zich bij uitstek lenen voor modelbanen waar weinig diepte beschikbaar is. Zo is er een stadswijk met geluidsscherm en een woonwijk met halte (perron). De treinen kunnen bij deze achtergronden direct voorlangs rijden en stoppen in een realistische setting.

De maatvoering is overzichtelijker geworden. Voor alle achtergronden is de basismaat 150 cm. De hoogte is variabel; van 20, 30 tot 40 cm hoog in HO en bij schaal N is dat 20 en 30 cm. Het onderwerp blijft daarbij op schaal; het is de hoeveelheid lucht die toeneemt! Afwijkende maten zijn op aanvraag leverbaar tot een maximum hoogte van 70 cm.

De nieuwe collectie omvat de onderwerpen gemengd bos (3-dlg), uiterwaarden en rivierzicht (2-dlg), een woonwijk (4-dlg), een stadswijk (2-dlg) met of zonder geluidswand (grafity) en een woonwijk met perron (2-dlg). Onderwerpen die op de rol staan zijn een bedrijventerrein, industrie, windmolens, weilanden en een geluidswal. De huidige Zwitserse berglandschappen zullen in de nieuwe maatvoering worden omgezet.

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws kan zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief.

Laat een reactie achter