Ruim 15.000 bezoekers komen op de Open Dag Noord/Zuidlijn af


Met ruim 15.000 bezoekers is de Noord/Zuidlijn op 4 juni weer de onbetwiste topper van de Dag van de Bouw geworden. Wethouder Pieter Litjens deed de aftrap bij de langste roltrap van de Benelux in station Vijzelgracht, een van de grote publiekstrekkers van deze tiende open dag. Daarna openden ook de stations Noord, Centraal Station en Rokin hun deuren. Van te voren hadden zich via de Noord/Zuidlijn-site www.wijnemenjemee.nl al zo’n 13.500 mensen aangemeld. Op de dag zelf bracht spontane aanloop van het publiek  het totaal aantal op meer dan 15.000 belangstellenden.

CS en Vijzelgracht aan kop
Als vanouds heeft Centraal Station, ook wel de kathedraal genoemd, de meeste bezoekers getrokken. Met iets meer dan 5000 mensen, versloeg CS de Vijzelgracht nipt (4900 man). Rokin haalde rond de 4000 kijkers en Noord sluit de rij met 1500 bezoekers. Bezoekers waren van alle geledingen: jong en oud, Amsterdammer en toerist en zelfs congresgangers daalden af in de bouwput. Op www.wijnemenjemee.nl is een video-impressie van de dag terug te zien met onder meer interviews met bezoekers.

Sneak preview
De bewoners van de Vijzelgracht kregen op 4 juni in de ochtend al een sneak preview van de 47 meter lange roltrappen. Het Liftinstituut, de organisatie die alle liften en roltrappen in Nederland keurt, heeft speciaal voor deze dag de roltrappen gekeurd en een tijdelijke vergunning afgegeven. Later in de afbouw zullen alle 93 roltrappen van de Noord/Zuidlijn definitief worden gekeurd. Visser en Smit Bouw, verantwoordelijk aannemer voor de afbouw van de Noord/Zuidlijn, had voor deze dag speciale looproutes door de verschillende stations gemaakt.

 

Noord-Zuidlijn

Foto Gé Dubbelman – Noord/Zuidlijn:  Wethouder Pieter Litjens heeft zojuist de langste roltrap van de Benelux geopend in station Vijzelgracht

Laat een reactie achter