STOOMTREINFEEST MALDEGEM 2015

News visual

  • img-description
    stoomtreinfeest

1, 2, 3 mei houdt Stoomcentrum Maldegem (www.stoomcentrum.be) het stoomtreinfeest, met 7 stoomlocomotieven! De trein rijdt naar het Schipdonkkanaal, een Front waar zwaar is gevochten in 1944. Maanden later, 8 mei 1945, was er in gans Europa vrede, exact 70 jaar terug!

Het event toont oude legervoertuigen, een militair kamp met soldaten en tenten en er rijden historische pendelbussen naar het Canada-Poland War Museum.

Stoomtreinfeest

Elk uur rijdt een stoomtrein met pluche zetels of houten banken. Bij de stoomlocomotieven is er een authentieke ‘bevrijdingslocomotief’: de ‘Enter’, een Amerikaanse loc van het USA Army Transportation Corps, speciaal voor de bevrijding gebouwd!

stoomtreinfeest stoomtreinfees

Naast de USA locomotief;
– Stelt de VZW Stoomcentrum haar eigen gerestaureerde Britse War Department WD196 voor, misschien zal deze zelfs enkele ritten voor haar rekening nemen!
– Komt de Nederlandse Stichting 162 met de authentieke War Department n° 33 diesellocomotief!

Het is een unicum op één event 3 treinen te zien die in 1945 Europa hebben helpen te bevrijden, en bovendien ook nog eens anno 2015 stoomlocomotieven in werkende dienst te zien!

Uniek is ook het smalspoor, met 2 stoomlocos uit Groot-Brittannië en open rijtuigjes, tot jolijt van de kinderen (en ouders). Er is een kleine spoorbeurs met boeken, speelgoed en video’s, en horeca!

In Eeklo station is er aansluiting op de NMBS-treinen uit Gent.
De NMBS stelt eveneens haar toekomstig museum Train World voor.

De stoomtrein rijdt ook elke zon- en feestdag van 10 mei tot en met 27 september

Info: raadpleeg www.stoomcentrum.be, mail info[at]stoomcentrum.be of bel (050) 71.68.52

Laat een reactie achter