TRAX 1.0 – een webbased ontwerppakket voor de modelbaan


Het moest er van komen: ook de modelbaan gaat in de cloud. Ngongo-B, een Amsterdams eenmansbedrijf van Fedor van Eldijk, introduceert TRAX 1.0, het ontwerppakket voor de modelbaan dat in elke moderne webbrowser werkt. Het systeem kan daardoor gebruikt worden op Windows, Mac, Linux of ieder andere computer.  De webbased editor is volledig gratis te gebruiken. TRAX is te vinden door op deze link te klikken.

Productinformatie
Baanplannen gemaakt met TRAX worden opgeslagen op een centrale server – in de cloud dus. Dat maakt het mogelijk om overal op elk gewenst moment aan het ontwerp te werken. Bovendien kunnen baanplannen met andere worden gedeeld. Op de website kan de gebruiker zijn baanplan openbaar maken en mede hobbyisten om commentaar vragen, maar met behulp van de TRAX Viewer kan het baanplan zelfs worden ingebouwd in de eigen website. De lezer kan dan door het plan scrollen en inzoomen waar hij wil. Zo kan de gebruiker zijn baanplan op een interactieve manier tonen aan geïnteresseerden.

TRAX is een eenvoudige maar intuïtief werkende editor: baanstukken kunnen eenvoudig worden gesleept, aan elkaar gekoppeld en weer los gemaakt. Het programma biedt de mogelijkheid om baanplannen te maken met ruim zeventig verschillende railprogramma’s van alle bekende fabrikanten. Het oppervlak van de baanplannen is in TRAX ongelimiteerd. De optie om een schaalbare achtergrond in te stellen, is een handige hulp bij het ontwerpen van baanplannen op basis van lucht foto’s of satellietbeelden, of bestaande baanplannen.

 

Laat een reactie achter