On traXS! In Het Spoorwegmuseum: 6 t/m 8 maart 2015

News visual

  • img-description
    PitKarges
  • img-description
    PhilippeGabard

Het Spoorwegmuseum maakt zich op de voor de 7de editie van On traXS! Vorig jaar bezochten bijna 11.000 personen de modelbouwshow, het evenement zit daarmee behoorlijk in de lift. Ook dit jaar belooft het weer een gedenkwaardige editie te worden.

De sterke kant van On traXS! blijft de combinatie van kwalitatief hoogwaardige modelbanen en de sfeervolle ambiance van het museum. Klein ontmoet groot is dan ook de slogan, een bezoek aan On traXS! is ook een bezoek aan het hele museum. De locatie straalt de sfeer uit waar de liefhebber voor komt. In de grote hal van Het Spoorwegmuseum, met zijn prachtige lichtinval, staan de banen en stands tussen de oude treinstellen en locomotieven. Een inspirerende omgeving. Want vergeet niet, voor de entreeprijs van On traXS! krijg je het hele museum erbij.

Kom nu met 25% korting naar On traXS! via de kortingscoupon van Railhobby. Klik hier!

Modelbanen uit heel Europa
Alle deelnemende modelbanen komen speciaal op uitnodiging naar Utrecht. Daarbij is de kwaliteit leidend, er zijn alleen banen te zien die voldoen aan de hoogste standaard qua bouw, afwerking en belichting. Alle banen zijn op uitnodiging en niet eerder te zien geweest in Nederland.

Dit jaar verwelkomt Het Spoorwegmuseum modelbanen uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Luxemburg en zelfs Italië. Een compleet overzicht van de deelnemers is te vinden op de website van Het Spoorwegmuseum. Een aantal previews van banen staat op de On traXS Facebookpagina. Daarnaast presenteren diverse leveranciers en fabrikanten, waaronder ook Märklin, de laatste nieuwtjes op het gebied van de modelbouw. Nieuw is het techniekplein waar oude en nieuwe technieken in de modelbouw worden gedemonstreerd.

Uitgelicht
Het is moeilijk om op voorhand een aantal hoogtepunten aan te wijzen. We doen toch een poging. Christopher Payne is een bekend gezicht in Utrecht. De Engelsman was aanwezig op alle voorgaande edities van On traXS! Na het succes van de baan ‘Sutton Wharf’ vorig jaar komt hij dit jaar wederom met een Amerikaanse baan op schaal 1:25. ‘First snow on the high line’ van Luxemburger Pit Karges toont een smalspoorlijn van de Rio Grande Southern Railroad door de Rocky Mountains. Jean Devel bouwde het station uit zijn woonplaats Turnhout in de periode begin 20ste eeuw, de inspiratie kwam van een ansichtkaart. Fransman Philippe Gabard bouwde zijn baan in een oud houten wijnkistje! Traditiegetrouw zijn er ook weer een aantal gerenommeerde Duitse bouwers aanwezig zoals Michael Kirsch,Thomas Schmid, Thomas Rötzsch, Alexander Lösch, Manfred Kuhl en Alexander Lehmann. Het Duitse tv-programma Eisenbahn Romantik zal daarom ook dit jaar aanwezig zijn om een reportage te maken. Klik voor de uitzending van vorige keer hier.

Laat een reactie achter