Wereldrecordpoging voor de jeugd


De Modelspoorclub Deventer (MSCD) probeert steeds meer aandacht te besteden aan de jeugd. Dit om de modeltreinhobby meer onder de aandacht te brengen bij jongeren en om zo ook meer jonge leden te werven. Een van de leden van MSCD heeft een module systeem ontwikkeld, namelijk C-TRAK. De modulen zijn bakken van 54 bij 54 cm en gebaseerd op de geometrie van de C-rails van Märklin en My World. De module bakken worden door de rails aan elkaar gekoppeld.

Wereldrecordpoging voor de jeugd
Modelspoorclub Deventer realiseert op 17 december tijdens de Modelspoorbeurs in Zutphen een grote modelspoorbaan voor de jeugd. Tijdens de open dag van Promospoor in Ede (30 september) werden voor het eerste twee verenigingsbanen gecombineerd tot één C-TRAK baan van 6,5 meter. Met een maximum van 7 treinen tegelijkertijd was het een prachtig spektakel. Achterin werden onder deskundige leiding bakjes gemaakt voor het wereldrecord in december. De bakken zijn bij de Modelspoorzaak Bentink in Apeldoorn te koop. Daar worden dan ook Workshops gehouden om de module bakken van scenery te verzorgen die door de MSCD begeleid worden.

Workshop voor de jeugd
Voorafgaand aan het wereldrecord in Zutphen verzorgt de MSCD in samenwerking met Bentink Modelspoor in Apeldoorn aantal workshops om met de jeugd C-TRAK bakken aan te kleden met scenery. De workshop van 7 oktober is helemaal vol (20 deelnemers), maar voor die van 28 oktober is nog plek, zowel ‘s morgens als ‘middags. Kinderen vanaf vier jaar kunnen hun eigen stukje modelbaan met gras, bomen, huizen en natuurlijk een rijdende trein maken.

Bovenstaande activiteiten worden ondersteunt door Bentink , Modelspoor in Apeldoorn, de Kleine Benelux b.v. (Meppel), Meubelmakerij Gottmer, IIsselmuiden, de Nederlandse Modelspoor Federatie (NMF) en twee andere verenigingen: Promospoor in Ede en de Railclub Utrecht. Maar ook Faller, Hobbytime en Noch helpen met de workshops.

Kijk voor meer informatie op onderstaande websites:

www.bentinkmodelspoor.nl
www.mscd.nl
www.c-TRAK.nl

 

5.1 4.1 3.1 2.1 1.1

 

 

Laat een reactie achter