Zwarte nul voor Roco en Fleischmann


Bron: Modelleisenbahn Holding GmbH

RocoVandaag maakte de organisatie achter de merken Roco en Fleischmann, Die Modelleisenbahn Holding BV, bekend dat zij in 2009 een omzet van 50 miljoen verwacht. Vorig jaar was de omzet 55 miljoen.

Deze omzet zorgt ervoor dat de inkomsten en uitgaven in evenwicht zijn, met nauwelijks winst. Volgens de organisatie was het geen tegenvaller, gezien de moeilijke economische situatie. De verkoop daalde met 9 procent. CEO Leopold Heher noemde dit “een respectabele prestatie”. Om de doelen voor 2009 te behalen is het echter nog wel nodig dat er actie wordt ondernomen. Er zullen ook dit jaar weer veel nieuwe producten op de markt gebracht worden. Fleischmann richt zich in het komende jaar op haar leidende positie binnen het N-spoor en Roco richt zich op H0-spoor.

Het merk Roco zal met 31 miljoen euro omzet break-even draaien dit jaar. De omzet is 5 miljoen euro minder dan vorige jaar. Fleischmann zal ook break-even draaien met 19 miljoen euro omzet.

Het feit dat er nauwelijks winst wordt gemaakt is volgens de CEO te wijten aan de herstructurering van de organisatie. Er worden nu investeringen gedaan, die zich later moeten uitbetalen.

Laat een reactie achter