Het Modelspoor Museum Sneek doet mee met de Nederlandse Raildagen

0
142

Op 20 en 21 september openen in heel Nederland diverse locaties de deuren. Jongeren, ouderen, families, treinliefhebbers en toekomstige collega’s die in het spoor en openbaar vervoer willen werken, zijn van harte welkom. Op de website www.raildagen.nl is alle informatie hierover te vinden

Open Huis zaterdag 21 september
Ook het Modelspoor Museum doet mee met dit initiatief. Op zaterdag 21 september kunnen bezoekers een ongedwongen kijkje nemen bij het Modelspoor Museum. Tijdens het open huis kan men de sfeer proeven van onze modelspoorhobby, bouwen van banen, de techniek erachter en digitalisering. We geven rondleidingen en men kan in gesprek gaan met onze vrijwilligers.

Voor alle bezoekers is op deze dag de toegang gratis.
Meer informatie www.modelspoormuseum.nl

Duits initiatief
Dit jaar openen in Nederland en Duitsland ruim 200 locaties de deuren. Duitsland nam in 2022 het initiatief voor deze ‘Tag der Schiene’ en in Nederland pakte Railforum de uitdaging om aan te sluiten vorig jaar al op. Toen bezochten ruim 14.000 mensen de diverse locaties. Dit jaar verwachten we er zelfs nog meer!

Focus op werving van nieuwe collega’s
De focus van de Raildagen ligt op het verbeteren van het imago van de spoorsector op de arbeidsmarkt, werven van personeel en vrijwilligers bij Modelspoor verenigingen. Het doel is om de voordelen van het spoor te promoten en het nog populairder te maken. Daarnaast staan ​​op de Raildagen de vakmensen in onze branche centraal. Deze medewerkers laten graag en vol trots zien wat ze doen en werven zo hun toekomstige collega’s. En in het hele land hebben modelspoor verenigingen een open huis om vrijwilligers te werven en de hobby te promoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in